Linda Meulenhoff

Linda over haar werk: “De bron van mijn werk is buiten. Zonder dat het werk gaat over één specifieke plek is mijn fysieke contact en ervaring met de natuur en natuurlijke processen erg belangrijk voor het ontstaan van mijn beelden. Daarna is tekenen altijd mijn eerste stap, later groeit dit uit tot schilderijen, ruimtelijk werk of een installatie.

In mijn waarneming zijn het vooral lijnen die ik zoek en verwerk in mijn beelden. Lijnen zijn voor mij de leesrichting, die zie ik het eerst in de wereld om mij heen. Organische lijnen, lijnen die verbinden, lijnen die overgangen vormen, lijnen die begrenzen of lijnen die ruimte scheppen. Door de jaren heen is steeds de grens tussen land en water een belangrijke inspiratiebron. Op de scheidslijn van de zichtbare werkelijkheid en de fantasie ontstaan mijn beelden, die vaak een letterlijk open karakter hebben.

Kwetsbaarheid naast een stoer gebaar, gelaagdheid en transparantie zijn terugkerende beeldelementen in al mijn werk. Liefde voor de droge naald ets is een terugkerend thema, evenals de liefde voor draad.”

 

www.lindameulenhoff.nl

lindameulenhoff@gmail.com