Stella Burggraaf

Stella Burggraaf

Polderperspectief

 

In 2003 studeerde Stella af aan de Wackers Academie in Amsterdam, richting tekenen en schilderen. Aanvankelijk werkte ze veel op locatie. Vaak in het Wormer- en Jisperveld en de Starnmeerpolder. Tegenwoordig is Stella dagelijks te vinden in haar atelier in Westknollendam.

 

Ze maakt landschappen, die geïnspireerd zijn op de polder. Haar schilderijen zijn geen registratie van de werkelijkheid, maar geven een impressie. Niet-bestaande landschappen, die je in Nederland overal kunt tegenkomen. Uitgangspunt daarbij is de horizon, waaromheen ze haar eigen beeld creëert; ruimtelijk en simpel. Zoekend naar de sfeer van drassige landjes, spiegelend water en Hollandse luchten.

 

Ze werkt met olieverf op doek, soms op paneel, op diverse formaten van heel groot tot zeer klein. De kracht van haar werk ligt in het vinden van eenvoudige oplossingen, gecombineerd met een losse schildertoets. Vaak werkt Stella in lagen en speelt de transparantie een belangrijke rol, maar ze werkt ook nat in nat, zoekend naar direct resultaat.

 

Voor meer informatie www.stellaburggraaf.nl.